Standardi

Politika kvaliteta DOO PIP je jasno ustanovljena i uspešno se prenosi i prati kroz nit vodilju u poslovanju – usredsređenost na korisnika i kvalitet u svim oblastima na koje utičemo. To podrazumeva pre svega kvalitetne zaposlene, koji svojim trudom i zalaganjem pronalaze nove šanse, realizuju ih i iz dana u dan unapređuju, pre svega svoj rad i ličnost.

Rezultat ovako postavljenog poslovanja jeste prijateljska i porodična atmosfera u kojoj rad predstavlja zadovoljstvo, a uspehe svojih kolega slavimo kao sopstvene, što zapravo i jesu. Naše zadovoljstvo reflektuje se i na naše korisnike – preko 1300 zaista zadovoljnih korisnika.

Naša odluka o uvođenju ISO 9001, HACCP-a i IFS-a se odnosila na potrebu dokaza usredsređenosti na korisnika.

U skladu sa tim, opredelili smo se da konstantno unapređujemo poslovanje vodeći se ciljem da obezbedimo zdravstvenu ispravnost svojih proizvoda i zadovoljimo potrebe korisnika, zaposlenih, vlasnika i društva u celini.

Naša vizija je prepoznatljiv brend i ravnopravno članstvo među najznačajnijim preduzećima u oblasti pekarske industrije u regionu, sa snažnom stručnom osnovom, savremeno tehničko – tehnološkim rešenjima, kapacitetima koji odgovaraju potrebama tržišta, kao i kapacitetima koji ostvaruju sopstvene ideje i rešenja, a misija je stvarenje visokokvalitetnih prepoznatljivih proizvoda, koji ispunjavaju zahteve i potrebe korisnika.

Usredsređenost na korisnika obezbeđujemo kroz proces prepoznavanja potreba i utvrđivanja zahteva korisnika, sa jedne, i što potpunijeg ispunjenja istih, sa druge strane.


     

TOP